Védő?oltás?

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

HozzászólásSzerző: flower » 2005. okt. 25., kedd 11:04

Nekünk is titkolni kell majd a párommal. A gyerek majd nem lehet óvodás, meg iskolás sem, ha nincs oltási könyve. Az óvoda nem érdekel.. Akkor nem lesz ovis. A sulit meg majd megoldjuk. Szerzünk egy olyan dokit (ismerőst) aki beleírja abba a nyamvadt oltási könyvbe,hogy beadta az a sok mérget.. jobb ötletem nincs. Én sem akarom, hogy a gyerekemet csesztessék emiatt. Aztán, majd jön a kaja.. nem iszik iskolatejet sem, meg kakaót és kefírt... vááá. Kész vagyok! Lehet, hogy még iskolás sem lesz? Vagy magántanuló..
Erről még nem nagyon gondolkoztam. Ti hogy vagytok ezzel?
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. okt. 25., kedd 14:04

Valószínűleg marad a magánorvos. Az étkeztetéssel kapcsolatban: ugyan flo, mit adnak a gyereknek a suliban? Szemetet. Nem kell befizetni a menzára. Én nem aggódom, aki gyerek hozzám leszületik, az tudni fogja, mi "vár" rá. Úgyhogy nem lesz gond a kajálással :) :)
Jablko
Törzsvendég

Hsz: 222

HozzászólásSzerző: flower » 2005. okt. 25., kedd 14:19

Persze, így van. Ezt én is így gondolom. De nemcsak menza van, hanem mindenki hozza a kis motyóját, benne szemét kajákkal.. áá, nem is tudom hogy megy most a suikban. Majd csinálok neki vegi szendvicset meg kap gyümölcsöt. Hát nyilván nem fizetnék be a menzára. Ingyen sem kéne.
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. okt. 25., kedd 15:41

az enyémek is otthonról hozott kajcit fognak majszolni. szendvicset, és főttet egyaránt visznek majd be, és biztos vagyok benne, hogy nem ők fognak a többiek étele után ácsingózni, hanem fordítva, mindenki majd az ő kajcijukat akarja majd megkóstolni :-) :roll: mint ahogy most is így van, ha én valamit eszem társaságban :wink:

a magántanuló státusz nekem azért nem tetszik, mert kell nekik a társaság, nem jó, ha elszigetelődik. márpedig az iskola nem csak a tanulás helyszíne, hanem közösségi élet színtere is, innen származnak a barátok, barátnők, haverok, ismerősök, akik fontos tapasztalatokhoz juttathatják a kicsiket (is).

viszont én úgy képzelem el, hogy addigra már lesznek olyan waldorf iskolák, ahol még az étkezés is egybevág a mi igényeinkkel, nem csak az oktatás színvonala, a hozzáállás, stb.
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. okt. 25., kedd 17:01

Amikor óvodába jártam, akkor is volt olyan kislány, aki mindig otthonról hozott magával ennivalót kis kosárban, mert valamire érzékeny volt. Nekem még tetszett is a dolog, egy időre én is kiharcoltam magamnak, hogy otthonról vihessem a tízórait :wink: Nem nézték ki miatta. Az iskolában sem mindenki menzás (nem csodálom), nekem imeg inkább a kirándulások okoztak gondot, amikor már vegi voltam.
Az igazi gond tényleg az oltás lehet. Pedig ha a többi gyerek be van oltva, akkor elvileg nem jelent rá veszélyt a beoltatlan (a mellesleg nem létező bacijaival)...
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: flower » 2005. okt. 25., kedd 17:12

Na jól van,akkor megnyugodtam, lehet kaját (főttet is esetleg) bevinni. Meg hát akorra, mire a gyerekünk iskolás lesz... talán javul a helyzet.. :D
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. okt. 25., kedd 22:26

saját tapasztalat, hogy elég macerás, de megéri...

Hajnalban megfőzünk, hog yfriss legyen és Sára a saját kis ételhordójában viheti az ételét az oviba.

A múltkor Ő hozta elő a témát: Miért vagyunk mi vegetáriusok?

majd meg is magyarázta: azért, mert nem akarjuk bántani az állatokat.

Négy éves. Ennél jobban talán mi sem tudnánk összefoglalni az életmódunk lényegét. :oops: :wink:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. okt. 26., szer. 11:28

A Drága... :)
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

Harmoneten olvastam - aj

HozzászólásSzerző: Evi » 2005. nov. 9., szer. 9:55

http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat= ... again=true

A reinkarnáció: valóság, vagy miszticizmus? 1. címmel ma a harmonet.hu-n olvastam egy történetet a védõoltással-reinkarnációval kapcsolatban.

Gondoltam hátha titeket is érdekel :)
Evi
Újonc

Hsz: 8

fekete b

HozzászólásSzerző: Spottle » 2005. nov. 9., szer. 17:50

Az én kisfiam 11 hónapos és túlélte az összes "mérget" (hőkezeléssel ártalmatlanított vírusok apró részleteit), amiket megismerve egy életre védetté válik olyan betegségekkel szemben, amikben a múlt században még rengeteg gyereknek (és felnőttnek) meg kellett halnia.

Mégsem érzem úgy, hogy egy balga és tehetetlen birkatömeg része lennék, akik eszetlenül engedelmeskednek 'az orvosoknak'.
Természetesen megpróbáltam minél jobban körüljárni a témát (ez mikrobiológus technikusként nem esett távol az érdeklődési körömtől)

Persze tudom, hogy az oltóanyag-gyártó cégek profitorientáltsága miatt néha előfordulnak balesetek a "szigorú ellenőrzések" ellenére is, de ez egy másik problémát vet fel :evil:

Magát a védőoltást, mint betegség-megelőző eljárást teljesen biztonságosnak és szükségesnek tartom.
Spottle
Írogat

Hsz: 62

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 9., szer. 21:40

Én meg nem.
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. nov. 9., szer. 22:48

Én sem. Egészséges (vegán :)) táplálkozás mellett az emberi szervezet ellenáll mindennek. A védőoltás káros és felesleges.
Jablko
Törzsvendég

Hsz: 222

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. nov. 10., csüt. 11:18

Csak egyet szeretnénk! Azt, hogy mindenki eldönthesse, hogy beadatja-e gyermekének az oltást. Engem a te gyermeked sorsa is érdekel, de nem én döntök felette, viszont azt nem szeretném, hogy az én gyermekem felett egy idegen döntsön...pláne nem rosszul.

Teljesülhessen, amit Einstein is kinyilatkozott: "Minden ember joga, hogy lelkiismeretére és kötelességtudatára hallgasson, és annak megfelelően cselekedjen, amit az diktál."
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. nov. 10., csüt. 11:30

igazat adok parsinak. nem arról van szó, hogy egymásra erőltessük nézetünket. hanem hogy mindenki hódolhasson a sajátjának.

a jogok gyakorlásának szabadnak kellene lennie - míg mást nem veszélyeztet. itt azonban újra felvetem azt, ami valahol már megszületett gondolatként, (és ami a sok oltáspárti egyik félelme, az "oltatlan gyerek fertőzése"), hogy ha biztosak az oltás által adott védelemben, akkor miért félnek egy közösségbe járatni gyereküket egy be nem oltott gyerekkel? akkor legyen az ő baja, illetve szüleié, ha mégis megbetegszik, mondhatná nyugodt szívvel egy oltáspárti szülő, nem? ehelyett mégis ágálnak a be nem oltott gyerek ellen, számomra meg nem értett okokból...

egyébként sem értem, hogy az immunrendszer általános megerősítése helyett miért használunk "bacispecifikus", testidegen anyagokat? vagy ha nem testidegenek, akkor miért külsőleg szerezzük be, ha a testünk is elő tudja állítani? nem az lenne a logikus, hogy megtermeljük, mi, magunk, erős immunrendszerrel???
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 10., csüt. 13:18

Egyetértek Parsi, megfogalmaztad helyettem is! És Norcival is.
Ne legyen kötelező az oltás! Ez a lényeg! Nyugaton már sok országban nem az!
Ez még a régi rendszer maradványa. Le vagyunk sajnos maradva. :(
flower
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: Egészség