Védő?oltás?

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 10., csüt. 18:40

flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. nov. 10., csüt. 21:30

Nem értem én sem, miért féltik a szülők a gyereküket az oltatlanoktól, hogy ők megfertőzik a sajátjukat. Ha az ő gyerekeik be vannak oltva, akkor elvileg semmi veszélyt nem jelentenek számukra, és ha megfertőződnek, akkor talán mégsem védte olyan jól az az oltás... Vagy ez nem ilyen egyszerű?
Ha valaki "kockáztat" azzal, hogy nem kéri az oltást, az a saját felelőssége, amit hadd dönthessen el maga
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

D

HozzászólásSzerző: Spottle » 2005. nov. 12., szomb. 11:00

A szabad választás szerintem is fontos. Én sem szeretném,hogy más döntsön helyettem és vállalom a dönéseim következményeiért a felelősséget.
DE
Van választás abban az esetben, ha nem tudod, mik a következmények?

8O Ha megkérdezik,hogy a piros gombot nyomod meg,vagy a zöldet akkor itt szabad választásod van? (bocsi a béna példáért :oops: )

(Van elég információtok ebben a témában?)
Van szabad választás ebben a témában?

Ebben a kérdésben a felelősség nagyon nagy, és NEM A SAJÁT ÉLETÜNKre hat vissza a "döntés", hanem a GYEREKÜNKÉRE. (vagy szerintetek nincs különbség?)
Spottle
Írogat

Hsz: 62

HozzászólásSzerző: Spottle » 2005. nov. 12., szomb. 11:20

Ha az én családomban előfordult volna már védőoltás miatt haláleset, én is foggal-körömmel tiltakoznék ellene!
Ebben az esetben azonban az orvos maga is mérlegeli a kockázatot, nem oltanak be mindenkit tűzzel-vassal. (a törvényi szabályozás szerint is vannak olyan esetek, amikor az oltás ellenjavallt)

Ebbből nem is származik probléma, mert (Magyarországon a védőoltás következtében) létezik kollektív immunitás (=mindenki be van oltva, a vírusszám alacsony,így akit nem oltanak be, nem találkozik a vírussal)

Aki be van oltva nem kaphat el betegséget attól, aki nincs beoltva.
Ebből következik: nincs értelme tiltakozni akkor, ha beoltatlan gyerek kerül a közösségbe.

Drasztikus példa:
Mi lenne, ha betiltanák a védőoltásokat? (=választható lenne, de senki sem választaná)

Tudjátok a választ?
Spottle
Írogat

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. nov. 12., szomb. 12:52

nekem nem jó példa ez a haláleset, mert én azt nem akarom megvárni... :idea: az emberek sokszor tényleg csak akkor kapnak észhez, ha már ilyen "drasztikus" dolog történik, de ez nem azt jelenti, hogy csak két választás van, átmenet nélkül: vagy megvéd a betegségtől, vagy belehalunk. vagy ha nem halunk bele, akkor biztos jó... a haláleset előtt is mindig vannak jelek, hatások, stb. csak nem figyeljük őket. az emberek mindig azt mondják, húúú, olyan váratlanul jött az egész betegség, stb. pedig ilyen nincsen, mindig vannak előjelei, csak nem vesszük észre (tudatosan, vagy tudatalatt).

ilyen például a húsevés is. azért, mert másnap nem hal meg valaki, miután húst evett, nem azt jelenti, hogy az jó. ezek hosszú távon fejtik ki a hatásukat, szépen jön az ízületi, reumatikus fájdalmak, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri problémák, stb. fokozatosan alakul ki az a helyzet, ami végül a halálhoz vezet. de minden egyes nap lehetőség nekünk, hogy az egészséget válasszuk. soha nem késő! ha valaki 20 évet dohányzott például, és még nem halt bele, nem mondhatja, hogy mostmár mindegy. minden egyes pillanatban, míg élünk, választhatjuk a másik utat is!
így gondolkodom a vegi táplálkozásról is. mindig megkérdezik, hogy valami egészségügyi probléma miatt változtattam-e. akkor azt mondom, nem, én azt nem vártam meg... ez mindenkinek szöget üt a fejébe, hogy lehet benne valami...
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 12., szomb. 14:39

http://www.909shot.com/Kids/terry.htm
nekem elég egy ilyen képre ránéznem és elmegy a kedvem az oltástól..
Illetve én már eldöntöttem ezelőtt, hogy nem oltatom majd be a gyerekeimet.
SENKI SOHA NEM fog meggyőzni az ellenkezőjéről!!!
Egyetértek Norci.
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: Spottle » 2005. nov. 12., szomb. 22:07

Én is nagyon féltem a kisfiamat, mert nagyon sok veszély leselkedik rá amíg felnő. Pl. egyre több olyan baleset történik, hogy egy autós gyalogosokat gázol el a járdán. Akkor már ki se merészkedjünk az utcára?

Az arányokat, az előfordulás esélyét nézem minden esetben. Mekkora az esélye annak, hogy az oltástól baja lesz egy babának? Honnan lehetne ilyen rémisztő képeket előszedni a média "segítsége" nélkül?

A kórtan könyvemben rengeteg fejlődési rendellenességgel született babáról láttam képet (inkább nem részletezném) Akkor inkább ne vállaljak még egy gyereket, nehogy mondjuk farkastorokkal szülessen?
Spottle
Írogat

HozzászólásSzerző: Spottle » 2005. nov. 12., szomb. 22:23

Amúgy nem akarok senkit piszkálni, vagy elítélni! Gondoltam, ha vitát kezdek ebben a témában,akkor (velem együtt) más is jobban össze tudja szedni az érveit és ha már kiáll valami mellett, akkor legyenek indokai, miért teszi. ( mint már írtam: a helyes döntéshez ismernünk kell az alternetívákat)

Ha senki nem változtat véleményt,még nem dől össze a világ :?
Spottle
Írogat

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 16., szer. 10:12

http://www.magyarorszag.hu/hirek/egeszs ... 51114.html
szabálysértés az oltás megtagadása... és pénzbírságot kell fizetni! Még jó, hogy nem kell egyből börtönbe menni.
Mikor veszik már észre, hogy nyugaton már e téren is más a helyzet?
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 16., szer. 10:19

http://www.fn.hu/index.php?action=nyomt ... ut=no&id=3

"a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika akkori állása szerint nem volt felismerhető" -hát erről beszélünk.
De oltsunk csak, az jó!
:twisted:
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 16., szer. 10:23

http://www.ketezeregy.hu/oltas/cikkek.html
úgy gondolom be kéne mutatni a másik oldalt is..
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 16., szer. 10:26

flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. nov. 16., szer. 11:26

húúúú, ma reggel felvitte egy hír rendesen a vérnyomásomat (amúgy is pánikolok napok óta, hogy alacsony, még jót is tett :-) ), miszerint az ÁLLAM ELKÜLÖNÍTETT PÉNZT AZ OLTÁSOK SZÖVŐDMÉNYEINEK KEZELÉSÉRE!!! :x mi a f...nak kell beadni az embereknek kötelezően olyat, aminek mellékhatása van??? a jó dolgoknak sosincs mellékhatásuk! az egy dolog, hogy a szervezetünk eltér, mindenkinek más a jó, de vannak bizonyos dolgok, amik nem okozhatnak semmiféle bajt! látott már valaki almától rosszul lett embert???
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. nov. 16., szer. 19:56

Még örüljünk is neki, ha netán többet ártana az oltás, gyógykezeljenek minket :roll:
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. nov. 16., szer. 23:22

Valamelyik újságban volt egy hirdetés egy olyan gyógyszerről, vagy gyógyhatású :?: :? készítményről, amely szedését azért ajánloták, hogy kiküszöböljük a gyógyszerek mellékhatásait. :?: :idea: :? 8O
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

ElőzőKövetkező

Vissza: Egészség