KÖZÖS TÚRA

Mozgás, fitnesz, fizikai erőnlét

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. máj. 30., kedd 10:19

Beszéljük meg, de szerintem azért lenne jó az Árpád hídi busz.pu. ról indulni, mert sokan vidékről jönnek és kijutni pomázra, áteverekedni magát az embernek a városon, HÉV etc... ennyi erővel mehetnénk a 7:45-sel is.

Mandula nekem említette, hogy nincs is korai busza: a 8:30-as buszt is épp eléri. Mármost ha neki át kell verekednie magát a városon, meg még hévezhet is hááát.... És vannak más vidékiek is (pl én is) akinek körülményes a hévezés, meg onnan buszozás. vagy szoktak jönni kirándulni messzebről is vonattal, nekik kifejezetten nem egyszerű...

Az Árpád hidi buszmegálló jól megközlíthető METRO-val, ez is szempont szerintem hogy olyan helyen találkozzunk ami sokaknak jó, könnyen megközelíthető.
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2006. máj. 30., kedd 10:51

Ez most akkor hanyadikai túra? pünkösd hétvégéje? Vasárnap? Ha megleszünk, és megyek, akkor is fél 9-re ér fel a vonatom a keletibe...

HELLO SZEGEDIEK! SZEGED KÖRNYÉKÉN MIÉRT NEM SZERVEZÜNK TALÁL
KÁT? BÁRMELY HÉTVÉGÉN JÓ LEHET, MINT A BUDA KÖRNYÉKIEK. ÉS LEHET EGY HÉTVÉGÉN ITT IS, OTT IS. MERT NEM MINDENKI BPESTEN LAKIK... :)

És ugyanígy az ország többi részén is...
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: gabola » 2006. máj. 30., kedd 11:47

Na, utolsó érvek a HÉV mellett, ha ez sem elég meggyőző, tényleg elfogadok bármit!

1: Az Árpád hídtól a busz 8:30 kor indul, ezt Parsifal nem érné el. A menetideje 40 perc. A Batthyány térről hévvel Pomázig, és onnan busszal Pilisszentkeresztig nem sokkal több (1 óra összesen kb átszállással együtt) tehát csak többnek tűnik az átszállás miatt.

2: A Batthyány tér a Keletiből és a Déliből is könnyebben megközelíthető metróval mint az Árpád híd, csak a Nyugatiból van kicsit meszebb (10 perc kb a Deák térről)
Aki busszal jön pl. és pont az Árpád-hídnál szállna le, az vagy le tud szállni az Árpád-híd budai oldalán is (a hévnél) vagy felül az 1-es villamosra, és 2 megálló (10 perc) múlva a hévnél van. Onnan időben ugyanannyi amíg a hegyekbe jutunk, mint az Árpád-hídi busszal. Innen is, onnan is óránként megy a busz.

3: Pilisszántótól ha elindulunk Dobogókő felé 3 km-en át (Pilisszentkeresztig, ahonnan én indulnék) aszfaltúton megy a jelzett turistaút...tehát vagy betonon megyünk 3 km-t, vagy nagyot kell kerülni, így lehet, hogy a túra végére a legszebb helyre nem maradna időnk felmenni...

3: a Pilis szebbik része Dobogókőtől a másik irányban van. Főleg így, hogy vidékről utaztok fel, gondolom nem mindegy, hogy egy átlagos másodrangú útvonalat járunk be, vagy a legszebb, legérdekesebb részeket (én ezért erősködöm a Pomázi busz mellett, de ismétlem nekem mindegy, már jártam ott)

Nincs több érvem a Pomázi busz mellett...csak ez...hogy az a rész mindennél szebb!!!! Higyjétek el nekem, a Pilisben "nőttem fel" szinte...

...ha felmegyünk Prédikálószékre, és ott valaki úgy gondolja nem volt elég izgalmas-kalandos-látványban gazdag a túra, lent a faluban fizetek neki egy csülkös bablevest! :D :D :D

Legyen szegedi találkozó is! Benne vagyok!
"A változás benned kell hogy elkezdődjön" (Gandhi)
gabola
Írogat

Hsz: 74

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. máj. 30., kedd 12:15

Gabola elég meggyőző voltál!
OK legyen HÉV, de akkor beszéljük meg melyik HÉV-vel megyünk és találkozhatnánk a Batthyány téren a HÉV-nél(a többség) és ha megírjuk melyik HÉVVEL megyünk, és pl hogy az első kocsiba szálunk fel, akkor fel tudunk mindenkit szedni útközben. Azért gondolom, mert akkor nem vezstünk el senkit útjözben :D
Nos?
giyandeva
Grafomán

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 30., kedd 12:22

Félreértettél. Én az Árpád-hídi HÉV-megállót mondtam. Az a metrótól kb. 10 percre van az 1-es villamossal.
Gabola ajánlotta, hogy menjünk Pomázról busszal, mert onnan van közvetlen járat Dobogó-kőre.
Szerintem ez sokkal praktikusabb, és Gabola jobban ismeri a járást ott.
Ha a 10.20-as Pomázi buszt elérnénk, akkor 11-re már Dobogó-kőn lehetnénk, és lenne idő még a többi helyre is elmenni.
Ha ezt el akarjuk érni, akkor legkésőbb a 9.40-es hévvel kel menni, amit mindenki elér simán, minden nehézség nélkül, még a vidékiek is.

Szóval találkozhatnánk a HÉV-megállóban, Budán is.

Remélem érthető volt amit írtam. :D

Én szívesen lemennék Szegedre is, de úgyis tervezünk majd nyárra egy Nandafalvai és egy Krishna-völgyi látogatást is. :)

giyandeva írta:"Szerintem jó az Árpád-hidi HÉV-megálló is, 8.30-kor. "
NEM innen indul a buszunk!!!

ÁRPÁDHÍD BUSZPÁLYAUDVAR! az időpont stimm :)
Gega23
Grafomán

Hsz: 706

HozzászólásSzerző: gabola » 2006. máj. 30., kedd 12:24

giyandeva írta:Gabola elég meggyőző voltál!
OK legyen HÉV, de akkor beszéljük meg melyik HÉV-vel megyünk és találkozhatnánk a Batthyány téren a HÉV-nél(a többség) és ha megírjuk melyik HÉVVEL megyünk, és pl hogy az első kocsiba szálunk fel, akkor fel tudunk mindenkit szedni útközben. Azért gondolom, mert akkor nem vezstünk el senkit útjözben :D
Nos?

:D :D :D Hidd el tetszeni fog, és nem kell a végén csülköt enned! :D :D

Rendben, de a HÉV-ek 10 percenként indulnak, sztem legyen 2 "csatlakozási pont" Batthyány tér (mindenki írja meg hányra tud odaérni, aki oda jönne, alkalmazkodunk) és Pomáz (akinek a Batthyány tér nem esik útba, pl. Árpád-hídtól jönne, vagy lekési a hévet az első ponton, az a következővel itt még eléri a csapatot)
Úgy kéne kitalálni, hogy a buszindulás előtt (óra 20) legyünk Pomázon (pl. egészkor, és akkor a később jövők is elérik a buszt vígan) Pomáz a Batyiról fél óra...

Na, ki hányra érne fel?
gabola
Írogat

HozzászólásSzerző: gabola » 2006. máj. 30., kedd 12:29

Ja, ugye, ezt 10-ére szervezzük??? Nekem pünkösdös 7vége nem jó.

Még valami...a buszon a jegyváltást majd bízzátok rám...törzsvendég vagyok :)

Akciós jegyet kell kérni X főre, akkor a sofőr mond egy összeget, és nem ad jegyet, kb harmadannyiba kerül így, és mindenki jól jár :D
gabola
Írogat

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. máj. 30., kedd 21:00

sziasztok! úgy tűnik, nekem is jó lesz végre!
akkor mikor, hol?

kedves passziv, alvó, stb veg tagok! itt a lehetőség, hogy megismerkedjünk, gyertek el a kirándulásra!!! :-)
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. máj. 30., kedd 21:05

Bizony, gyertek kirándulni :)
Amúgy nekem már teljesen nem tiszta, hogy honnan és mikor... de ez 10-ére vonatkozik, ha nem tévedek.
A pünkösdi hétvége meg még ötletre vár.
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 31., szer. 0:34

Jún. 10-e, ez már tuti. :)
Hogy mikor, az függ az emberektől, hogy ki mikorra ér oda a Batthyányra.
Aki meg lekésné a találkát, azt Pomázon bevárnánk, annyi idő még lenne.

Pükösdi hétvégén nekem csak vasárnap jó.
Lehet hogy nem kirándulni kéne, hanem valahova lemenni közösen, előadásra, filmvetítésre, vagy valamire. :)

mandula írta:Bizony, gyertek kirándulni :)
Amúgy nekem már teljesen nem tiszta, hogy honnan és mikor... de ez 10-ére vonatkozik, ha nem tévedek.
A pünkösdi hétvége meg még ötletre vár.
Gega23
Grafomán

HozzászólásSzerző: nora » 2006. máj. 31., szer. 11:46

Sziasztok, bocsi, de nekem még nem sikerült kiböngésznem, h melyik nap is lesz a túra.. Kélek, írjátok meg :roll:
nora

Hsz: 1

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. máj. 31., szer. 12:02

Épp nézegetem a menetrendeket... Szerintem a 9:20-as pomázi busz is egész elérhetőnek tűnik, hisz már a 8:30 vagy 8:40 -kor induló Hévvel is biztonsággal elérnénk.

A hév menetrend egyébként itt látható
http://www.bkv.hu/hev/bsz_h.html

Nektek is jó lenne? szerintem induljunk oly hamar ahogy lehetséges. Véleményetek?

PS. Nórinak: jún. 10-én szombaton tervezünk menni a Pilisbe :)
giyandeva
Grafomán

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 31., szer. 17:10

Nóri: JÚNIUS 10, SZOMBAT! :)

Nekem mindegy hogy hánykor indulunk, ez inkább a többiektől függ.
Gega23
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2006. máj. 31., szer. 17:12

Íme, elkezdem a pünkösd hétvégi, vasárnapi találkozó szervezését. Ki jönne... mondjuk Galyatetőre? :D ...vagy már megint Budára menjünk?
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: gabola » 2006. máj. 31., szer. 17:17

Parsifal írta:Íme, elkezdem a pünkösd hétvégi, vasárnapi találkozó szervezését. Ki jönne... mondjuk Galyatetőre? :D ...vagy már megint Budára menjünk?

Gyertek Galyatetőre!!!! Ott leszek egész 7végén a Mátrában :)
Ott összefuthatnánk! :D

"indulj el egy úton
én is egy másikon..."
gabola
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: Sport