timcu írta:Jól alakulnak a dolgok!
Jövő hét nekem semmiképpen sem jó!
Mini 2-es csapat tényleg elég kevéske, de én már nagyon rákészültem egy kis kirándulásra! Nem baj, mi majd jógázunk és elmeséljük a többieknek, hogy miről maradtak: jó kis dobogókői frissítő pranayama!!!
Na, mi legyen?
Voltatok már Dobogókőn? Mert maga a helys, amit Dobogókőnek hívnak, ahol letesz a busz, a kilátó-parkoló, büfé stb. környéke csalódás lesz sztem... tele emberrel, nyüzsi, rengeteg autó, suhogósnacis-tűsarkús "turisták" akik felmennek autóval, kinéznek a kilátóból, esznek egy zsíroskenyeret, és visszaülnek az autójukba...
Ott gyors szétnézés és tovább...
Viszont indul onnan 3 körtúra is, mindhárom nagyon szép: sárga kör ("dobogókő" azaz a hegycsúcs és szikla "alá" 1-1,5 km kb, de ez az igazi energiákban gazdag hely sztem...) piros kör (pilisszentkereszt felé a zsivány-sziklákhoz, ami szintén nagyon jó hely) zöld kör (a Rám-szakadék fölött megy el) ja, és ha nagyon bevállalósak vagytok, akkor induljatok el a kilátótól balra a piros-sárgán, majd a sárgán tovább miután szétválik, folytatva a zöldön a Rám-szakadékon át le Dömösig
Ide csak vízhatlan cipőben érdemes menni, mert az alján kisebb-nagyobb (esőzéstől függ) patak van, és igazi sziklás szurdok a sziklába vájt lépcsőkkel, kapaszkodókkal (utóbbiak fémből vannak és sajnos túl sok van belőlük szerintem, ezek nélkül is végig lehetne menni, persze veszélyesebb lenne, de így meg elveszíti a varázsát....na, ettől még azért nagyon szép és izgalmas hely, nekem a második kedvenc helyem a Pilisben! Az elsőt nem árulom el, mert ott látni szeretném az arcotokat
térkép, ha nincs:
http://turistautak.hu/maps.php?id=pilis_nima
jó túrázást ha nem jönnék (még ingadozom....

) bármi gyakorlati kérdés felmerül szívesen segítek