Mit igyunk?

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. jún. 15., szer. 16:42

Ha ezen múlik, hogy hamarabb fogok meghalni, mint borivó társaink, hát úgy is jó... attól még nem fogok vörösbort inni, soha nem is éreztem szükségét.
Érdekes, sok ismerősöm még elnézi, hogy vega vagyok, de azt már nem tudják megbocsátani, hogy bort sem iszom, és hallgathatom eleget, hogy az mennyire egészséges :?
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. jún. 15., szer. 16:44

A must, az már más :) szerintem
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. jún. 15., szer. 17:08

Must az tényleg finom :D
Szerintem biztos egészséges a bor, de én nem szeretem.....
Amúgy minden egészséges szvsz, csak az nem mindegy, hogy amellett milyen negatív hatásai vannak. Szerintem 1-2 dl bor nem para.
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
zsolidodd
Írogat

Hsz: 155

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 15., szer. 17:23

nawesh írta:Olvastam a cikket a vörösborról :? Ezek szerint nekem, mint antialkoholistának rosszabbak az esélyeim, mint egy borivónak :wink:

ciki :?
a Mesterem azt mondta, hogy alkoholt egy cseppet se. Ehhez próbálom magamat tartani :wink:

én is olvastam ilyet...akkor ezek szerint rá kéne szokjak az alkoholra? dehát én meg minden alkoholt utálok! csak nagyon kis mennyiségben tudok belölük inni:)
parika
Törzsvendég

Hsz: 387

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. jún. 15., szer. 18:09

nem kötekedni akarok, csak nem értem:

vörösbor, pici alkohol Ok :?: :? tej/tojás semmiképp?

az alkohol (is) tudatmódosító szer, s "közkeletűen" rombolja az agysejteket. kell ez egy vegetáriusnak?
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. jún. 15., szer. 18:53

Szerintem ezt nem kell összefüggésbe hozni azzal, hogy valaki vegetarianus-e.
Én dohányoztam, alkoholizáltam amikor vegetarianus lettem, és még utána is, csak az utóbbi fél évben hagytam ezzel föl. Elég sok vegetarianus iszik, ahogy megfigyeltem....
zsolidodd
Írogat

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. jún. 15., szer. 19:43

Én kamaszkoromban pont azért nem próbáltam ki az alkoholt, mert nem akartam, hogy "módosított" tudatállapotban legyek. Köztudott, hogy roncsolja a májat.
Jablko
Törzsvendég

Hsz: 222

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. jún. 15., szer. 20:03

Szerintem 1 próbát megérne/megért volna, mert így nem tudod, hogy miről mondasz le.....
zsolidodd
Írogat

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. jún. 15., szer. 20:05

Én nem fogom azt mondani a születésem óta vegetárius lányomnak, hogy ugyan egyen már egyszer húst, mert egy próbát megér és nem tudja, miről is mond le :wink:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. jún. 15., szer. 20:24

Én sem mondanám a gyerekemnek (ha lesz és vega lesz), de "engedném" neki. Persze nem adnék neki heroint, hogy próbáld ki, nehogy kimaradsz valamiből....
zsolidodd
Írogat

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. jún. 15., szer. 20:28

egyetértünk :wink: persze van e- különbség a hús, a tojás,a heroin, vagy az alkohol között? Mindegyik rombolja az ember egészségét, tudatát, életét. Kisebb, vagy nagyobb mértékben, de rombolja.

s Parika :!: feé kikacsintva: Vajon az alkoholkészítés során mennyi állat szenved. Mert bármilyen tisztán is szeretnék elkészíteni a "tiszta szeszt" :wink: :idea: milliónyi rovar leli halálát a présekben, az emberek újjai között...
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. jún. 15., szer. 20:56

Elég volt megszagolnom. Utána döntöttem, hogy én ilyet nem viszek be a gyomromba. :)
Jablko
Törzsvendég

Hsz: 222

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 15., szer. 21:19

nawesh írta:nem kötekedni akarok, csak nem értem:

vörösbor, pici alkohol Ok :?: :? tej/tojás semmiképp?

az alkohol (is) tudatmódosító szer, s "közkeletűen" rombolja az agysejteket. kell ez egy vegetáriusnak?

akkor ezek szerint még nem hallottál etikai és morális okokból vegán életmódu emberekröl.
én egy vagyok ezek közül :)
semmi közöm a spirituális, joga, újjászületés, stb dolgokhoz.

és a vegán életmódnak semmi köze a tudatmódositó szerekhez. hacsak nem "nem vegánok" mint némlyik bor és egyéb zselatinnal tisztotott italok. (almalé is lehet)

Veganismus ist im Memorandum der "Vegan Society" (Vegane Gesellschaft, 1944 in England gegründet) wie folgt beschrieben: "Das Wort 'Veganismus' bezeichnet eine Philosophie und Lebensweise, die versucht - soweit wie möglich und praktisch durchführbar - alle Formen der Ausbeutung und Grausamkeiten an Tieren für Essen, Kleidung oder andere Zwecke zu vermeiden und darüber hinaus die Entwicklung tierfreier Alternativen zu fördern, zum Nutzen der Tiere - einschließlich der Menschen und der Umwelt." Der vegane Gedanke sieht in der Nutztierhaltung, zum Beispiel für die Fleisch-, Milch- und Eierproduktion, eine Ausbeutung, die Leid erzeugt. Das Leid hat den Ursprung in der routinemäßigen Tötung von Tieren, die auch - produktionstechnisch bedingt - in der Milch- und Eiererzeugung vorkommt. Über die Leidempfindung-/Leidvermeidungs-Betrachtung hinaus spricht der Veganismus den meisten Tieren das Recht "auf Leben, Unversehrtheit und Freiheit" zu - der Veganismus-Gedanke geht daher mit dem der Tierrechte einher. In den letzten beiden Rechten liegt der Unterschied zum Vegetarismus.

veganizmus: filozofia, és életmód, ami arra épül, hogy megprobálja elkerülni mindenféle kihasználását és kinzását az állatoknak bármiféle célra. az 1944 ben alapitott elsö vegan society definicioja.

mert a veganizmus angliából indult ki. vagyis az állatjogokért harolók csoportja akik természetesen vegán életmódot folytzatnak. nem önzö célból, mert valami miatt rossz lenne a lelküknek vagy a szervezetüknek a hus tej tojás fogyasztása és bör, gyapju, selyem, szörme viselése, hanem csakis azért mert tudják, hogy az állatok szenvedni tudó élölények és mert az ember erösebb, nem ok arra, hogy kihsználhatja erösségét és kihasználja és legyilkolkolja öket.
az állatok jogaiért harcolók elsösorban önzetlen okokból vegánok.
ami sokaknál nem áll meg az állatjogoknál. mert ugyanabból a kiindulópontból indul ki az emberjog mint az "állatjog".
mégpedig, hogy senkinek sincsen joga, és ez nem morális, ha valaki a böre szine miatt, vagy a neme miatt megkülönböztetünk, elnyomjuk stb...
ebböl ered az állatjog. mert az állatjogokért harcolok belátták, hogy nem elég, hogy egy élölény más fajhoz tartozik, és ezért elnyomjuk és lkihasználjuk.

stb stb stb... ajánlom még mindig: kath clements: vegan
és kaplan: Leichenschmaus
és: peter Singer: die befreiung der tiere.

ott elolvasható, hogy honnan ered a veganizmus és az állatjogok.
(mégpedig angliából)

más oka, hogy miért nem esznek az emberek húst, lehet religion.
ennek semmi köze az állatok jogaihoz. vagy védelméhez. és csakis az étel-élelmiszerekre gondol. sok vegetáriánus nem törödik a zselatinnal, a bör cipövel, az állatkisérletekkel, a gyapjúval, ami különösen borzasztó különben...nem érdekli a tej ivás, vagyis hogy a borjúk vágóra mennek stb stb...

akkor tisztázzuk: és vegán vagyok. etikai-morális okokból. nem hit miatt, nem mert abban hiszek hogy nem természetes, nem mert egésséges, nem mert öseink is igy tették stb... csakis az állatok miatt. és mert ellenzem a kihasználásukat.
és ennek semmi de semmi köze az alkoholhoz.
parika
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 15., szer. 21:24

nawesh írta:egyetértünk :wink: persze van e- különbség a hús, a tojás,a heroin, vagy az alkohol között? Mindegyik rombolja az ember egészségét, tudatát, életét. Kisebb, vagy nagyobb mértékben, de rombolja.

s Parika :!: feé kikacsintva: Vajon az alkoholkészítés során mennyi állat szenved. Mert bármilyen tisztán is szeretnék elkészíteni a "tiszta szeszt" :wink: :idea: milliónyi rovar leli halálát a présekben, az emberek újjai között...

akkor légyszi ne egyél semmit. és ne vezess autot, és ne utazz busszal se, meg egyáltalán: ne lélegezz...
mint a hindu papok akik elöttük söprögetnek, nehogy rálépjenek valami állatra. de ezt se állatszeretetböl teszik, hanem mert azt hiszik, hogy egy emberre lépnek rá, aki igy születik ujjá???valami ilyasmi...tehát nem önzetlen okokból....tudod.

különben minden búzatábla aratásakor kis özikék esnek áldozatul.
akkor légyszi ne egyél lisztet se meg gabonát...

érted: ez lehetetlen 100% osan vegán éetmódot folytatni. legalább is itt, civilizációban. és mert az én célom egyre több ember szemét feltárni, hogy észrevegyék, hoyg mit müvelnek érzö élölényekkel, ezért jobbnak találom nem elbújni a dzsungelbe, mert azzal nem segitek az állatokon.

most már értesz?
parika
Törzsvendég

HozzászólásSzerző: parika » 2005. jún. 15., szer. 21:34

különben a hasonlatot a hus és az alkohol között nagyon abszurdnak és logikátlkannak tartom.

vagy magyarázza el nekem valaki, hogy az alkohol él, és fáj neki, ha kinozzuk és élni akar.

a hús az egy darab hulla. ami elindult oszlásnak. csak a hütés miatt lelassul a folyamat.
az alkohol az egy cukor erjedéséböl kialakult anyag.

a hulla az egyszer élt még. amig élt, kinozták, kihasználták, talán verték, talán csak fejték. talán csak minden évben megtermékenyitették és legyilkolták csemetéit...bármit is tettek ezzel az élölénnyel. nem szabadott ezt tegyék. mert az állatok is képesek szenvedni és szeretnének élni. és mert az ember eljutott lassan arra a morális és etikai szintre., hogy képes belátni, hogy nem szabad és nem is szükséges az állatok kiahsználása nevettséges okokból mint a hullájuk fogyasztása, tejük ivása, menstruácios termékük evése (tojás), gyapjújuk levágása, szüörméjük lehúzása, (néha még élve...) stb...
parika
Törzsvendég

ElőzőKövetkező

Vissza: Táplálkozás