Szerző: Parsifal » 2005. jún. 16., csüt. 17:32
Nawesh: "ha leírom, hogy én bizony időnként iszom tejet, a vegánok szemében már buktam egy nagyot és harciasan nekem (vagy másnak támadnak) valahogy olyan vehemenciával, mint hogy én viszonyulok az alkoholhoz, vagy ahhoz a vegetáriushoz, aki bizony időnkénmt megiszik egy pohár bort."
Jablko: <b>"Az én szememben ugyan nem buktál. Meg szerintem a többiekében sem. </b>
Én max. megjegyezném, hogy a tejtermékek nem túl egészségesek. Én egészségügyi okokból lettem vegán, de szinte ugyanabban a pillanatban megértettem, hogy soha többé nem tudnék úgy élni, mint régen, mert felnyílt a szemem és most már tudom, hogy mivel járt az, hogy állati dolgokat ettem, mennyi <b>(általam meg nem hallott és nem látott)szenvedést okoztam FELESLEGESEN</b>. (mert ugye az egészséges emberi létezéshez a legmegfelelőbb táplálékok a növények) "
Parsifal: Nawesh, szerintem sem buktál!
Én "csak" azt mondanám a "nem csak növényevő" vegiknek, hogy nem vesztesz semmit: egészséget, ízt, stb., ha nem fogyasztod a tejtermékeket, van ugyanis szójatúró, növényi sajt, növényi joghurt, növényi tej, ... , viszont döntésedből kifolyólag nem fognak a tejtermelésben kihasznált állatok szenvedni. Vagyis következetesebb az általad is vallott "ne ártsunk az állatoknak" elvnek. A kizárólagos növényi koszt egészségességéről meg regényeket mondtunk már, a Napfényes kiadványában (Az egészséges életmód alapjai) elég jól összegezve van!
Az alkoholra visszatérve!
Miért nem jó vegetáriánus szempontból - sem - az alkohol?
Kezdjük az egészségnél! Kötelességünk egészségesnek lenni! Mindenkinek? Ki akar beteg lenni? Ki akarja, hogy a gyermeke beteg legyen, fájjon csak egy kicsit is neki? Ki akar ártani ? Senki. Így érkeztünk el az erőszakmentességhez. Aki nem akar erőszakos lenni, az nem lehet beteg, vagyis egészségesnek kell legyen, vagyis... törekednie kell erre.
Az alkohol "közkeletűen", "köztudottan" káros, vagyis az egészséget teszi tönkre. A mértéktelenség folytán nyílvánul meg ez előttünk, lásd alkoholisták (apám az volt!). Ettől függetlenül az alkoholos ital KIS MENNYISÉGBEN IS KÁROS; példának vehetünk egy autóbalesetet!
Tegyük fel, egy-két dl vörösbort iszik, amitől épp csak egy másodpercre kihagy, következmény egy karambol. (Nem egy példa volt már erre...) Talán meg is hal(nak), vagy "CSAK "a kórházba kerül(nek), ahol pedig minden eszközhöz, készítményhez ártatlan állatok és emberek vére tapad, állat- és emberkísérletek folytán, oltás, műtét, sugárzás, stb.
Ez az ok, hogy minden ártani nem akaró, józan eszű ember keresse meg, és minél inkább alkalmazza a legjobb EGÉSZSÉGÉT biztosító életvitel lépéseit! Nem kétséges, hogy az alkoholnak egy ilyen életvitelben nem lehet semekkora szerepe!
Ahogy a természetgyógyász, Oláh Andor dr. mondta :
<b>"Nincs olyan szervünk, nincs olyan életműködésünk, amire ne lenne káros. Fokozatosan egész szervezetüket megmérgezi, tönkreteszi. Kis és nagy adagban egyként méreg, az egyén ellenálló erejének megfelelően gyorsan vagy lassan ölő méreg.
A reformétrendben és -életmódban nincs helye a mérsékelt alkoholfogyasztásnak sem."</b>