Mit igyunk?

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2005. szept. 13., kedd 7:42

elkészítettem Mandula által leírt mandula tejet, nagyon finom volt. nagyjából nem bio alapanyagokből 320 ft-ra jött ki az 1 liter. Ma reggel felforraltam véletlen a maradékot, és sajnos összement, lehet, hogy a kókuszreszelék már nem volt túl friss (kókusztejporból készült tejjel már jártam máskor is így)

ajánlom kipróbálásra!

szilvi
Szilvi
Törzsvendég

Hsz: 239

Boldogs

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2005. szept. 15., csüt. 9:24

Én a savót imádom :lol:
Boldogsag
Grafomán

Hsz: 1064

HozzászólásSzerző: flower » 2006. feb. 16., csüt. 17:19

Én most arra lennék kíváncsi, hogy vajon tényleg olyan frankó e az, ha valaki napi 2,5- 3 liter vizet, (tisztát persze) iszik meg. Mert azt mondták az okosok, hogy annyit kell inni, de a minimum 1,5 liter. Hát honnan a jó rossebből állapították ezt meg? Ez kb. ugyanolyan, mint "naponta ennyi meg ennyi mg vitamin, meg ennyi gramm fehérje, szénhidrát, zsír kell" És hogy a szomjúság a szervezet vészjelzése. Ezért kell előbb inni, mielőtt szomjas leszek. Baromság!!!! És akkor az éhség is vészjelzés??? Állandóan enni kellene??? Hogy nehogy baj legyen.. :?
Na nee! Szerintem a szervezet jelzi pontosan, hogy mikor kell innom. Ha szomjas vagyok, iszom. Ha éhes vagyok, eszem. Ha pisilnem kell, akkor elmegyek a Wc-re.
Vagy nem ilyen egyszerű?
Már megint kitaláltak valamit nekünk, fogyasztóknak, hogy minél több ásványvizet megvegyünk.
Szerintem. Nem vagyunk mi medúzák.. :D Egyszer hallottam valami előadáson (a pasi reflexológiával foglalkozott, legalábbis ezt állította) és ő azt mondta, hogy az ember 90%-a víz. Na ettől szét röhögtem magamat, de nem csak én, a többi hallgató is.
Vélemény?
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. feb. 16., csüt. 19:11

Ez a medúza-ember nagyon jó :lol: A medúza és az ember testének víztartalmánál nemigen hallottam más állatokét emlegetni, de úgy látszik ezt a kettőt is össze lehet keverni.
A végén még elérik, hogy mi is ilyen medúza-testűek leszünk, ha követjük az egyre nagyobb mennyiségű vízivás tanácsát :wink:

Három liter víz egy kicsit soknak tűnik, hát még télen, és persze ezt a mennyiséget egész napra kellene elosztani...
Úgy vettem észre, ha egész nap sok vizet iszom, akkor egész nap szomjas is vagyok! 8O Akkor jól jelzi a szervezetem a szomjúságot?
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. feb. 17., pén. 22:53

A növényi tejek nagyon finomak és egészségesek. Mandula teljesen igazad van!
A vegetáriánus.hu-n van pár recept az italok pontnál érdemes érdeklődni...

http://www.vegetarianus.hu/recept.html

Még több növényi tejrecept: Feketéné Bokor Katalin: Életreceptek ételreceptek. Tavaly jelent meg. nagyon jó könyv.
http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat= ... again=true

A tavalyi vegi fesztiválon egyébként tartott előadást a hölgy, lenyűgöző egyéniség. A könyv stílusa is könnyed, olvasmyányos, és meggyőző!

Ebben a könyvben olvastam a kókusztejről:
Egy zacskó kókusz reszeléket 1 liter vízben 10 percig főzünk, majd turmixoljuk és leszűrjük. Vaníliával v. gyömbérrel v. fahéjjal v. mazsolával v. mézzel ízesíthetjük.

A növényi tejekhez annyi tapasztalat, hogy a szójatej karobporral különösen finom! :) állítólag harmonizálja a hormonháztartást.:) persze ez csak ráadás a finom nedűre.

Üdv., Gábor
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. feb. 17., pén. 23:19

Az elfogyasztott víz mennyiségével kapcsolatban én is azt gondolom az előzőkhöz kapcsolódva, hogy nem kell számolgatni... bár napi 05, vagy 1 liter folyadék kevésnek tűnhet. Persze ez rengeteg kondíciótól függ: meleg vane, mennyi ételt fogyasztottunk, mekkora a szpba páratartalma, böjtöl e az ember stb...
és azt is olvastam hogy a testömegtől is függ, ehhez mit szóltok? Sajnos nem tudom idézni a linket, de egy nagyon helyes kis táblázat volt arról, hogy különböző testsúly és mennyi mozgásaktivitás függvényében mennyi vízre van szükségünk. És kapszkodjatok meg, a skála az épp 1 litertől a 4 literig terjedt! Persze ez a hatalmas vízmennyiség egy 130 kilkós 1 óra intenzív mozgást figyelembevevő index volt...

Egy picit kikerült a topicból, hogy milyen vzet igyunk....

Én pl egyáltalán nem preferálom az ásványvizet. Egyrészt mert drága, másrészt meg kitudja mióta áll a palackban.
Emlékszem nem is olyan rég Mesterem Swamij mondta, hoyg mekkora különbség van az üvebe és a műanyagba palackozott itóka között. A műanygpalckból kioldódnak bizonyos anyagok, ami hat az ízre, másrészt méreg...
Swamiji tanácsa hogy ha veszünk ásványvizet, akkor üvegeset vegyünk. A kérdés hogy létezik ilyen? Mert alig látni ilyet boltpolcon.

A másik kérdés ami felvetül bennem az ásványianyag tartalom. Állítólag ezek nem épülnek be a szervezetbe mivel szervetlenek, hanem lerakóüdnak az izületekben. (Sajnos tapasztaltam a kemény víz hatását, közel negyed évszázadosan nem ropogahtana a nyakam, nem? pedig tornáztatom:)
Erről mi a tapasztalatotok?

Én most egy kicsit dilemmában vagyok a víztisztítókkal is: ugyebár 4 alaptípus típus létezik: szénszűrős, fordított ominózus membrános, vízdessztilláló és inoncserélős szűrős.
Van ezekkel kapcsolatban tapasztalatotok? Szerintetek melyik a legjobb?

Olyat is olvastam hogy állítólag a forrásvíz lenne a legideálisabb alacsony ásványianyag és "élő" mivoltva valamint tisztasága miatt.

A desztillált vízről meg azt olvastam, hogy képes az elmeszesedett csontokat regenerálni, valamint számos betegségen is segít. Tud erről vki valamit?

Üdvözlettel, Gábor
giyandeva
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2006. feb. 17., pén. 23:55

Szerintem forrásvíz.
Vagy pí-víz. Bár az műanyagban van. Tényleg hol lehet üveges ásványvizet venni? Én még nem láttam. Miért csak a borokat teszik üvegbe?
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2006. feb. 21., kedd 12:35

Szia flo! Környezettudatosságból keresed a VISSZAVÁLTHATÓ üveget? :D ;)
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: ata » 2006. márc. 14., kedd 5:00

ásványviz - kemény víz - szerintem mindkettő bőven ellátja a szervezetet vízkővel. Én is ropogok.

PI víz egy időben fogyasztottuk, de aztán nem hagyott nyugodni a kérdés miért lesz valami PI energiával dúsabb egy géptől. Azóta "megkezelem" a vizet néhány másodpercre, de sokszor más inni, és ennivalót is. (REIKI)

Anyósomék lassan 2 éve hogy három lépcsős (szénszűrő + fordított ozmózis membrán + UV-a bacik miatt) vízszűrőt használnak. Szűrt vízzel is főznek, és nem csak az edények tisztábbak, hanem az ő szervezetük is. Jó néhány kellemetlen nyavajának mondtak búcsút a tisztább víz segítségével. A nagy, kézzelfogható bizonyítékot (a sok szubjektív mellett) pedig a szúrők cseréjekor tarthatták kezükben, rozsdás, szinte megkövesedett gusztustalan szűrők formájában. Lassan nekünk is be kellene szerezni vmi ilyesmit.

Ami még "izgatja" a fantáziámat a kérdésben, a párologtatásos víztisztító. És miért? A természet legtisztább vize az eső. (már amíg nem savaztuk el) És az eső is párolgással keletkezik, minden szenny ami nehezebb, lenn marad. Emlékeztek a vízköves teafőzőkre?
ata
Írogat

Hsz: 170

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. márc. 14., kedd 8:33

Ata!

Gondolom a vízdesztillálóra gondolsz. Van egy link:

http://www.desztillaltviz.hu/

egy másik forgalmazó:

http://www.egeszseges-elet.hu/index.php ... info&tid=5

Én ettől a fentibb linken található hölgytől vettem a készüléket. Minden alkalommal elcsodálkozom, hogy eddig mennyi vizkövet nyeltem naponta. Nos, gondolom ezért ropog huszonévesen a nyakam...

Én kb. 2 hete iszom desztillált vizet, és csak jókat tudok írni róla. Az ízéhez hamar hozzá lehet szokni. Elinte jobban megdolgoztatja a vesét ez igaz, de feltehetőleg több méreganyag is távozik... jelenleg több folyadékot iszom mint régebben. Egyszerűen kívánom.
Nagyon kíváncsi leszek rá, milyen lesz desztillált vízzel hosszabb böjtöt tartani.
giyandeva
Grafomán

HozzászólásSzerző: flower » 2006. márc. 14., kedd 12:32

Nekem az ásványvízzel nincs bajom.
Bár főzni általában pí vízzel szoktam, jó lenne ide is egy víztisztító kütyü.
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: ata » 2006. márc. 15., szer. 4:42

Köszi Gábor a linkeket, bár a második nem működött nekem. Lehet a böngészőm nem szereti.

Igen, ilyesmire gondoltam. Már szanaszét olvastam az oldalakat (perszehogy a Mazdaznan-t is :D )

Már keresem is az itteni elérhetőségét.

Ata
ata
Írogat

Hsz: 170

HozzászólásSzerző: OmShanti » 2006. márc. 15., szer. 11:52

Szerintem a legideálisabb a (minél frissebb) forrásvíz, vagy ha az nincs az alacsony ásv. anyag tartalmú ásványvíz... De a desztillált vízzel én nem mernék (jelen állás szerint) próbálkozni...
Bármit mondasz magadról beszélsz,
Uralkodsz és elítélsz, még úgy is, ha dícsérsz!
Bárki szól, csak részigazságokról szónokol,
Tudod, a pokolban bírónak lenni
Hát az is csak pokol!
OmShanti
Néha írogat

Hsz: 48

HozzászólásSzerző: pitypang » 2006. márc. 15., szer. 21:34

Én sem! :P
pitypang
Írogat

Hsz: 179

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. márc. 16., csüt. 17:54

Miért mi a bajotok a desztillált vízzel? Kóstoltátok? Rossz? Betegek lettetek? Hogy ítélkezhettek olyasmi felől amit nem próbáltatok?

Az ilyen embereket bírom akik a tapasztalat birtoka nélkül ítélkeznek valamiről... Apropó a megrögzött húsevők is ezt mondják a vegitmusról... hogy tönkremegy az egészségük és hogy ehetetlen...

Ja persze.
Már megint ...
giyandeva
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: Táplálkozás