nekem nem jó példa ez a haláleset, mert én azt nem akarom megvárni...

az emberek sokszor tényleg csak akkor kapnak észhez, ha már ilyen "drasztikus" dolog történik, de ez nem azt jelenti, hogy csak két választás van, átmenet nélkül: vagy megvéd a betegségtől, vagy belehalunk. vagy ha nem halunk bele, akkor biztos jó... a haláleset előtt is mindig vannak jelek, hatások, stb. csak nem figyeljük őket. az emberek mindig azt mondják, húúú, olyan váratlanul jött az egész betegség, stb. pedig ilyen nincsen, mindig vannak előjelei, csak nem vesszük észre (tudatosan, vagy tudatalatt).
ilyen például a húsevés is. azért, mert másnap nem hal meg valaki, miután húst evett, nem azt jelenti, hogy az jó. ezek hosszú távon fejtik ki a hatásukat, szépen jön az ízületi, reumatikus fájdalmak, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri problémák, stb. fokozatosan alakul ki az a helyzet, ami végül a halálhoz vezet. de minden egyes nap lehetőség nekünk, hogy az egészséget válasszuk. soha nem késő! ha valaki 20 évet dohányzott például, és még nem halt bele, nem mondhatja, hogy mostmár mindegy. minden egyes pillanatban, míg élünk, választhatjuk a másik utat is!
így gondolkodom a vegi táplálkozásról is. mindig megkérdezik, hogy valami egészségügyi probléma miatt változtattam-e. akkor azt mondom, nem, én azt nem vártam meg... ez mindenkinek szöget üt a fejébe, hogy lehet benne valami...