KÖZÖS TÚRA

Mozgás, fitnesz, fizikai erőnlét

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. máj. 27., szomb. 10:38

így van! :D

egyébként holnap lesz az elkövetkezendő pár nap legmelegebbike... úgyhogy nem lesz itt semmiféle eső, pont túraidő lesz! :D
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 27., szomb. 13:40

Ma is egész jó idő van eddig, remélem holnap is jó lesz. :)
Na meg sár se legyen nagyon.

Akkor 4-en leszünk összesen?
Újabb csipet-csapat? :)
Gega23
Grafomán

Hsz: 706

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. máj. 27., szomb. 14:45

Miért 4-en? Jelentkezem ötödiknek.
Eddig mindig megúsztuk nagyobb eső nélkül, a kicsi meg már megszokott... :) úgyhogy bízom benne, hogy holnap is szép idő lesz :D
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 27., szomb. 16:19

mandula írta:Miért 4-en? Jelentkezem ötödiknek.
Eddig mindig megúsztuk nagyobb eső nélkül, a kicsi meg már megszokott... :) úgyhogy bízom benne, hogy holnap is szép idő lesz :D

Ja, tényleg 5, csak Norci ismerősét nem számoltam bele. :)
Tényleg úgy néz ki hogy jó idő lesz holnap is.
Irány a természet! :D
Gega23
Grafomán

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. máj. 28., vas. 18:42

Élménybeszámoló a mai (május 28-i) kirándulásunkról:

Kis csapatunk (Norci, Eszter, Gábor és jómagam) ismét a Moszkva téren gyülekezett, hogy az 56-os villamossal megközelítsük a Hűvösvölgyet. Ahogy szokott lenni, megint terveztünk és végül minden másképp sikerült. Szerettünk volna pl a jóidőt... ehelyett szinte folymatosan szitáló esőben róttuk a kilométereket, s időnként az esőcseppek meg is hiztak hogy az esernyő menedékében kereshettünk védelmet.... így aztán annyira átázott a túristaút hogy helyenként be is neveztünk egy kiadós dagonyapartiba és csúszkáltunk a sáron csapáson... de ne rohanjunk ennyire előre, mert azt is el kell mondanom, hogy a Pasarét nagyon szép volt, ismét sok virággal, hangulatos ösvénnyel, meghitt erdei csapásokkal találkoztunk. Még egy Mária oltárral is találkoztunk. A növényzet gyönyörű haragoszöld volt, a levegő kristály tiszta, bár a Kékest megjárt csapatuk hiányolta a magaslati levegőt, ezuttal evvel is megelégedtünk. Az ösvényen haladva előbb valami üdülő, majd egy pszichiátira belső terülén találtuk magunkat, amit diszkréten el is hagytunk sebtiben, nehogy ránk is kényszerzubbony kerüljön. Ezután átmentünk a hűvösvölgyi út másik oldalára itt próbálva szerencsét, szerettük volna megnézni a Hármashatár hegyet, ezuttal azomban az eső húzta keresztbe számításainkat, mely egyre csak esett és esett egyre nagyobb cseppekben. Szerencsére nem áztunk bőrig, de a talaj annyira átázott, hogy fel kellett adni terveinket és 14:00 magasságában visszatértünk a hüvösvölgyi villamos megállóhoz.
De mindezektől eltekintve azt hiszem jól éreztük magunkat, megint sok szépet láttunk, friss levegőn voltunk és nemutolsó sorban jót beszélgettünk kellemes társaságban.
Eszter, Norci, Gábor, ugye jó volt a kirándulás?
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. máj. 28., vas. 18:53

Sziasztok!

Június 10-re (szombat) kirándulést tervezünk Dobogókőre. Ezuttal tényleg szeretnénk Dobogókőre feljutni. Reméljünk a maitól eltérően szép időnk is lesz. A busz indulása a múltkorihoz hasonlóan 8:30 lenne. Mindenkinek megfelelő? Ki jön???
Kérem jelezzétek minél hamarabb részvételi szándékotok.

Ugye ilyen szép és spiritális helyet nem hagytok ki? :twisted:
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 28., vas. 21:10

Jó volt!
Meg betévedtünk egy focipályára is. :)
És azt is kifelejtetted, hogy az a pszichiátriai intézet az történetesen a Lipótmező volt. :D
Egyszer csak az erdőben ott találtuk magunkat egy elhagyatott sárga, romos épületnél.
Norci mondogatta, hogy ez a sárga ház, aztán amikor kiértünk az útra, ott láttuk, hogy tényleg Lipótmezőn voltunk. ezt nem sok ember mondhatja el magáról : DDDDDDD :twisted:
Jó volt, jó nagy sár, izgi volt, főleg hogy csúszkáltunk össze vissza. :)
De legközelebb azért legyen mán jó idő. :)

A 10-i pilisi túrában benne vagyok, én tuti megyek. : )))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gega23 2006. máj. 28., vas. 22:13-kor.
Gega23
Grafomán

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 28., vas. 22:11

Feltettem a mai képeket az oldalamra. :)
http://www.freeweb.hu/gega23/
Gega23
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. máj. 29., hétf. 6:10

sziasztok! nagyon muris volt ez a tegnapi kirándulás! főleg a helyek, ahol kilyukadtunk, lásd gega irását :-)
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: gabola » 2006. máj. 29., hétf. 10:59

Sziasztok kedves leendő túratársak!

Most vasárnap más programom volt, de Pilisbe jönnék, ha...

Lehet többet tudni a túrákról, mint hogy találkozó mikorhol, és nagyjából hová megyünk? Ez nekem kevés...konkrét útvonalat szeretnék, igen, hogy el tudjam dönteni, jártam-e már ott 326-szor, ill. érdekel-e vagy sem....

Pilis-Dobogókő: ha lehet javaslatom az útvonalra, Dobogókőtől lefelé Lukács árok (szép, nyugis) vagy Rám-szakadék (vadregényes, zsúfolt), de ami a legfontosabb: utána Prédikálószékre fel kell menni!!! Aki már járt ott, tudja, miért mondom! Aki nem, annak garantáltan nagy élmény!
Kicsit előbb leszállva a buszról, Pilisszentkeresztről kezdve a túrát Dobógókő felé szintén vannak szép helyek (Zsivány-sziklák, forrás)

A túraszervező-szerepből eszem ágában nincs kitúrni senkit sem, de ha el akartok tévedni a Pilisben, NE hivjatok, túl jól ismerem! :D
"A változás benned kell hogy elkezdődjön" (Gandhi)
gabola
Írogat

Hsz: 74

HozzászólásSzerző: timcu » 2006. máj. 29., hétf. 12:32

Sziasztok! Nekem jó a 10-e, megpróbálom a páromat is rávenni egy kis vega kirándulásra! :D Ja, és van rendes túristatérképem Dobogókőről!
És most hétvégére nem terveztek semmit?
"Legyen neved ember vagy állat,Szó vagy bőgés hagyja el a szádat,Fedje tested szőr vagy toll, Egy helyről jössz és egy helyre utazol."
timcu
Írogat

Hsz: 59

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 29., hétf. 12:56

Hm. Mi múltkor szokás szerint eltévedtünk, úgyhogy ha gondolod, akkor lehetnél te a szervező. :)
Nekünk mindegy merre megyünk nagyjából, úgyhogy te kijelölheted azt az útvonalat, ahol még nem jártál, de lehetőleg erdőben is menjünk. :)
Mikor és hol? Múltkor a 8.30-as busszal mentünk, ami a Puskás Ferenc Stadiontól megy.

gabola írta:Sziasztok kedves leendő túratársak!

Most vasárnap más programom volt, de Pilisbe jönnék, ha...

Lehet többet tudni a túrákról, mint hogy találkozó mikorhol, és nagyjából hová megyünk? Ez nekem kevés...konkrét útvonalat szeretnék, igen, hogy el tudjam dönteni, jártam-e már ott 326-szor, ill. érdekel-e vagy sem....

Pilis-Dobogókő: ha lehet javaslatom az útvonalra, Dobogókőtől lefelé Lukács árok (szép, nyugis) vagy Rám-szakadék (vadregényes, zsúfolt), de ami a legfontosabb: utána Prédikálószékre fel kell menni!!! Aki már járt ott, tudja, miért mondom! Aki nem, annak garantáltan nagy élmény!
Kicsit előbb leszállva a buszról, Pilisszentkeresztről kezdve a túrát Dobógókő felé szintén vannak szép helyek (Zsivány-sziklák, forrás)

A túraszervező-szerepből eszem ágában nincs kitúrni senkit sem, de ha el akartok tévedni a Pilisben, NE hivjatok, túl jól ismerem! :D
Gega23
Grafomán

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 29., hétf. 12:57

Helyes! :)
Én mennék most hétvégén is, de csak vasárnap jó, szombaton nem érek rá.

timcu írta:Sziasztok! Nekem jó a 10-e, megpróbálom a páromat is rávenni egy kis vega kirándulásra! :D Ja, és van rendes túristatérképem Dobogókőről!
És most hétvégére nem terveztek semmit?
Gega23
Grafomán

HozzászólásSzerző: gabola » 2006. máj. 29., hétf. 14:12

Erdőben is????!!!!! CSAK OTT...meg hegyenvölgyönsziklánpatakban! Betonra rá nem teszem a lábam ha nem muszáj! :) (Tanulok is repülni...:) )

A Dobogőkő-Lukács-árok-Prédikálószék útvonalon 101szer jártam már, de ezt akárhányszor! A legszebb túraút az országban sztem...talán a Mátrabérc vetekszik vele :) Oda is mehetnénk 1szer!

A stadiontól Dobogókőre? Ez nekem új...azt tudom, hogy 7:45 kor van egy busz az árpád-hídtól, valamint minden óra-20 kor pomázról, én az utóbbi megoldást szoktam választani.

Hmmm...hova mentetek azzal a busszal? rákerestem, de nem lelem...

[quote="Gega23"]Hm. Mi múltkor szokás szerint eltévedtünk, úgyhogy ha gondolod, akkor lehetnél te a szervező. :)
Nekünk mindegy merre megyünk nagyjából, úgyhogy te kijelölheted azt az útvonalat, ahol még nem jártál, de lehetőleg erdőben is menjünk. :)
Mikor és hol? Múltkor a 8.30-as busszal mentünk, ami a Puskás Ferenc Stadiontól megy.
"A változás benned kell hogy elkezdődjön" (Gandhi)
gabola
Írogat

Hsz: 74

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. máj. 29., hétf. 15:15

Jaj, bocs, már keverem a dolgokat. :D
Az a Mátra volt. : DDDD
Tényleg, az Árpád-hídtól mentünk Pilisszentkeresztig. És onnan gyalogoltunk.
Akkor találd ki az útvonalat, mondd meg mikor és hol találkozzunk, és majd követünk téged. :D
Viszont ne a 7:45-ös busz legyen, mert van pár vidéki ember, és nekik a későbbi busz jobb. :)

gabola írta:Erdőben is????!!!!! CSAK OTT...meg hegyenvölgyönsziklánpatakban! Betonra rá nem teszem a lábam ha nem muszáj! :) (Tanulok is repülni...:) )

A Dobogőkő-Lukács-árok-Prédikálószék útvonalon 101szer jártam már, de ezt akárhányszor! A legszebb túraút az országban sztem...talán a Mátrabérc vetekszik vele :) Oda is mehetnénk 1szer!

A stadiontól Dobogókőre? Ez nekem új...azt tudom, hogy 7:45 kor van egy busz az árpád-hídtól, valamint minden óra-20 kor pomázról, én az utóbbi megoldást szoktam választani.

Hmmm...hova mentetek azzal a busszal? rákerestem, de nem lelem...

Gega23 írta:Hm. Mi múltkor szokás szerint eltévedtünk, úgyhogy ha gondolod, akkor lehetnél te a szervező. :)
Gega23
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: Sport