Sziasztok!
Nos akkor elsőként egy kis beszámoló a tegnapi túráról.

Szokás szerint jól sikerült, egy-két apróságot leszámítva, amik számomra sajnos nagyon lecsökkentették a jelenvalóságra való képességet és hogy tényleg át tudjam élni, hogy milyen szép is a természet és maga az egész, amit sokan teremtésnek hívnak... Rengeteg volt a szúnyog.

Meg meleg is volt, de az engem, mint nap-, meleg- és fényimádót a legkevésbé zavart.

A szúnyogokat ellensúlyozta valamelyest az utak mentén dögivel termő szamóca, amikre személy szerint igen rendesen rákattantam.
Mindenesetre azt hiszem, legközelebb valami vékony, szellős, de hosszú nadrágban érdemes jönni!
Más: eszembe jutott valami! Mi lenne, ha nem csak a kirándulásról szólna egy ilyen összejövetel, hanem valami pluszt, valami mást is megosztanánk egymással, mondjuk mindenki (illetve aki akar) hozna szívéhez közel álló spirituális tanításokat (vagy tanítókat.

), és két túraszakasz között egy kis pihenés közben felolvasnánk egymásnak? Ez persze nem azt jelenti, hogy bárki bárkit meg kéne, hogy térítsen, vagy hogy meggyőzzön bármiről, vagyis semmiképp nem arra gondolok, hogy majd parázs vitákat szítunk, hogy ki mit gondol és kinek van igaza, inkább arról lenne szó, hogy mindannyian meglássuk, segítsük egymásnak meglátni, hogy akármilyen spirituális tanításról van szó, mindegyik mögött van valami, ami EGY. És mindenki mindenből vonhat le tanulságot, ha megfelelően nyitott rá. Szóval ez jutott eszembe... Teljesen mindegy, ki mit hoz, amit úgy érez, hogy szeretné megosztani másokkal, azt hozhatja, lehet ez akármi, egy vers, egy történet, vagy valami mesternek néhány mondása, vagy bármi, teljesen szabadon! Szerintem időben beleférne... És persze adott esetben beszélgethetnénk is róla (csak persze mindenképpen tiszteletben tartva azt, hogy akármennyire nem értünk egyet vele, a másiknak ez attól még fontos!). De úgy érzem, úgy vettem észre, hogy ez itt természetes, hogy nem bántjuk a másikat, mert valamiről máshogy vélekedik.
Főleg azért jutott ez eszembe, mert annyira színes a paletta itt a vegen, és semmiképp nem válna a kárára senkinek az, ha megismer más utakat, más filozófiákat, elképzeléseket, tanításokat is. Sőt, talán javára válik. Ki tudja?
Én nagyon élvezném, ha leülnénk mondjuk egy tisztásra, egy körbe, és miután valaki felolvasta a magáét, egy kicsit elcsendesednénk, elmeditálnánk rajta, mindenki megpróbálná átérezni, miről is van szó, és megosztani másokkal, hogy kiben mit hozott fel az a bizonyos írás. Valami ilyesmire gondoltam, de persze ez csak egy ötlet, mindenki hozzátehet-elvehet belőle.
Na így hirtelen, első körben ez jutott eszembe, köszönöm a tegnapi kirándulást!
Om Shanti