Szerző: Parsifal » 2005. feb. 2., szer. 18:43
Reggel elmetornáztam: Futtattam az eszmétmet...
nawesh: "nem vagyok/vagyunk heti templombajárók..."
Parsifal: Érdekelne, hogy hiányzik a templombajárás (úgy ahogy van)?
------------------------------------------------------------------------------
nawesh: "Biztos vagyok benne, hogy Jézus nem azért jött el a földre, hogy egyházat alapítson."
Parsifal: Az a baj ezzel a megfogalmazással, hogy e mögött sokan mesebeli dolgokra gondolnak, amilyeneket az evangélisták, az egyház, stb. festettek az emberek elé. Mint a szűztől fogantatást, csodák, stb. Az esszénus evangéliumok, a józan ész és hasonlók segítségével azonban helyretehetők ezek a hibásan értelmezett képek. Konkrétan a "jött el a földre" kifejezésre gondoltam.
nawesh: "Ám az is biztos, (ha a katolikus egyházat nézzük), hogy számtalan bűne ellenére az Úr mindig küldött olyan emereket, akik Jézus tanítását képviselték."
Parsifal: Mondjuk, az Úr küldte őket, igaz. De az Úrnak az egyházhoz semmi köze nem volt akkor. Most sincs...
nawesh: "Elég talán a vegetárius egyiptomi remetékre vagy a vega Assissi Szent ferencre gondolni. és ők ízig-vérig katolikusok voltak..."
Parsifal: Ízig-vérig nem volt más választásuk, mert különben máglyán, stb. végzik. Mint ahogy Ferenc halála után megannyi, az Ő életvitelét és szabálybetartását szigorúan követni akaró ferences, akik halállal lakoltak rendtársuk iránti hűségükért. Pápai áldással...
nawesh: "Ám a cölibátus (katolikusoknál, buddhista, hindu szerzeteseknél, stb..) önkéntes döntés. nem könnyű, de ezzel az egész világ a családja lehet "
Parsifal: Nem kell ahhoz papnak lenni. Ha úgy akarod, minden és mindenki a testvéred. Mint ahogyan azt (esszénus) Jézus is tanította.
nawesh: "és nagyon-de nagyon boldog lennék, ha a nagy keresztény egyházak komolyan vennék Jézus szeretet parancsát és a ne ölj elvét.. "
flower: "Meg a papi nőtlenség, (már ami a katolikusokat illeti) ... hogy kérhette "Isten" a férfitól, hogy ne legyen valojában férfi? Ez teljesen abszurd! "
Parsifal: Így gondolom én is. A cölibátus emberi alkotás, nem isteni. Közben persze a régi pápuskák meg egyházi méltatlanságok szobára hívtak...
Norci: "szerintem ha valaki hisz, akkor ahhoz nem kell templom, egyház, pap, mise, semmi. ez csak a körítés, a lényeg bennünk van."
Parsifal: a lényeg bennünk van
nawesh: "Ha neked nem is jönnek be a vallás/ok, másnak még gyógyír lehet "
Parsifal: gyógyír? milyen szempontból? megnyugtatni a lelket? ha... ennyi évszázad után akkor most egy makk egészséges társadalomnak kellene lennie, nem? inkább becsapás és önbecsapás volt minden. szerencsére az esszénusok igazi tanításai a fényt hozzák a sötétbe, és magyarázatot minden kétségre.
nawesh: "Amellett, hogy isten valóban bennünk van... "
Parsifal: "a Nagy Bandó András is pont ezt mondja, méghozzá úgy, hogy mi teremtjük, és a sajátunk. Szerintem azonban ez a lelkiismeret, amit felismerünk. Ez van bennünk, velünk. Isten "kint" van, amennyiben úgy tekintünk rá (arra), mint az esszénus testvérek, vagyis a szent törvényre, a kozmosz és a természet törvényeire. Aztán ezt már hasonlíthatjuk Atyához, mint Jézus (magyarosan ~Győző) is, így könnyebb példabeszédekben megértetni a útmutatásra éhezőket.
flower: "Az összes vallás egy rakás szar. Semmi szükség templomokra, vérszívó inkvizítor, pedofil, buzi papokra, önsanyargató szentekre."
Parsifal: Ezek az intézmények hierarchikusak. Ez a Testvériségtől távol áll. "Az összes vallás egy rakás szar." Semmi szükség templomokra, papokra, akik között nem "szabadna"/"szabadott volna" lennie inkvitítoroknak, pedofiloknak, buziknak. Az önsanyargatás szintén távol áll a Jótól.
flower: "Jézus jó fej volt, csak sajnos a katolikus egy márkát csinált belőle. Majmolja mindenki. A Biblia is egy hazug baromság.
Isten bennünk van. Csoda maga az élet és a létezés! "
Parsifal: Ez tetszik, végre egy emberszámba vétel: "Jézus jó fej volt".
Újraértékelést kell végeznünk a hiteles (működő, valóságos) jézusi és esszénus tanítások szellemében. Így felismerhetjük a múlt és a jelen dolgaiban a Törvénnyel összhangban levő szeretetet, annak hiányát, és következetesek lehetünk a Jóhoz.
A Biblia meg van fertőzve, még ha van is benne igazság (van), a sok kétséges, meseszerű, valótlan elem a mű hitelét veszi.
"És Jézus válaszolt:
-Ne a szentírásokban keressétek a Törvényt, mert a Törvény az Élet, az írás pedig halott. ... A Törvény az Élő Isten élő szava az élő prófétákhoz, az élő emberek számára. Mindenben, ami él, bele vagyon írva a Törvény.
-Megtaláljátok azt a fűben, a fában, a folyóban, a hegyekben, az ég madaraiban, a tenger halaiban; de mindenekelőtt önmagatokban keressétek azt. Ezért, bizony mondom néktek, hogy az összes élő dolgok közelebb vannak Istenhez, mint az írások, amelyek élet nélküliek. Isten azért teremtette az Életet és minden élő dolgokat, hogy azok örökkévaló szóval tanítsák az embert, az Élő Isten törvényeire. Isten nem a könyvek lapjaira írta a törvényeket, hanem a ti szívetekbe és a lelketekbe."
Esszénus Béke Evangélium Első könyv
"Csoda maga az élet és a létezés!" - flower